در میان مدل های ارزان قیمت بازار، پیدا کردن محصولی با کیفیت که نام برند معتبری را یدک بکشد کار دشواریست. چرا که برای تهیه محصولات بسیاری از بزرگان دنیای تبلت به بودجه ای نزدیک به 1 میلیون تومان نیاز است و بخش ارزان قیمت بازار اکثرا به عرصه ای برای برند های بی نام نشانی بدل شده که البته همگی آنها بی کیفیت نیستند. با این حال خوشبختانه هنوز هم امکان خرید یک تبلت ارزان قیمت با امضا یک برند معتبر و جهانی وجود دارد. یکی از این تبلت ها Lenovo Ideapad A1000 می باشد که سعی شده با حذف برخی موارد کمتر ضروری آن، به قیمت پایین دست بازار نزدیک شود.
طراحی و ساخت : تبلت های Lenovo از نظر ساختار و سبک طراحی دارای استاندارد های یکسانی هستند و تنها در جزئیات محدودی با یکدیگر تفاوت دارند. در طراحی Lenovo Ideapad A1000 نیز به مانند مدل A2107A که پیشتر به بررسی آن پرداختیم از بدنه پلاستیکی استفاده شده است. ابعاد این تبلت برابر با 199 × 121 × 10.7 میلی متر و وزن آن معادل 340 گرم می باشد. رنگ های رسمی اعلام شده برای این محصول سفید و مشکی می باشد که البته نسخه مشکی در تیراژ بالاتری تولید شده است. نمای روی دستگاه توسط محافظ نمایشگر احاطه شده که علاوه بر خود نمایشگر، حواشی آن را نیز پوشانده است. در بخش بالا و پایین نمایشگر خروجی های اسپیکر های استریو دستگاه قرار دارد و اولین تصور از این سبک طراحی، وجود امکان مکالمه است. اما باید بگوییم اصلا سیم کارتی در کار نیست که امکان مکالمه را داشته باشد. یکی از تفاوت این مدل با مدل سیم کارت خور A2107A همین عدم پشتیبانی از اتصال سیم کارت است. در بخش بالای نمایشگر و متمایل به چپ، دوربین مخصوص مکالمه دستگاه خودنمایی می کند و قسمت پایینی نیز محل قرارگیری لوگو Lenovo در نظر گرفته شده است. کلید Home در کار نیست و تمامی فرامین توسط کلید های اندرویدی و به واسطه صفحه نمایش قابل انتقال است. در لبه راست کلید های کنترل صدا و اندکی بالاتر اسلات اتصال کارت حافظه قرار دارد. در لبه پایینی تنها شکاف میکروفون به چشم می خورد و بخش بالایی میزبان کلید پاور، جک 3.5 میلی متری اتصال هدفون و پورت میکرو USB است. نکته ای که شاید به نظرتان عجیب بیاید وجود یک پوشش مخصوص اسلات در طرف راست است که وقتی آن را کنار بزنید با بدنه دستگاه مواجه می شود و در پشت آن هیچ درگاهی یا پورت اتصالی را نخواهید یافت. باید بگوییم که لنووو از این قاب برای مدل های سیم کارت خور نیز استفاده می کنند و عملا برای دو ویرایش خود از یک بدنه بهره می برد. بخش پشت دستگاه نیز دارای پوشش پلاستیکی مات است که Lenovo سعی کرده با استفاده از ساختار برس خورده در آن باقی ماندن اثر انگشت بر روی بدنه دستگاه را کاهش دهد که تا حد زیادی نیز موفق بوده است. به طور کلی با توجه به قیمت این محصول، در قیاس با سایر هم رده ها باید بگوییم از کیفیت ساخت بسیار خوبی برخوردار می باشد.
صفحه نمایشگر : در این مدل از یک نمایشگر 7 اینچی با وضوح 600 × 1024 پیکسل استفاده شده و تراکم پیکسلی در آن معادل 170 پیکسل در هر اینچ می باشد. این نمایشگر از خانواده LCD ها بوده و تاچ آن قادر به پشتیبانی از لمس همزمان یا همان Multi Touch نیز می باشد. کیفیت رنگ ها در این نمایشگر با توجه به قیمت محصول متناسب می باشد اما درباره زاویه دید در آن باید بگوییم کهLenovo Ideapad A100 عملکرد ضعیفی از خود نشان داده و تنها کاربر اصلی (کسی که از روبرو با دستگاه کار می کند) می تواند کاربری بی دردسری را در تماشای تصاویر تجربه نماید.
سخت افزار : پردازش اطلاعات در این تبلت بر عهده یک پردازنده Dual-Core Cortex-A9 از سری پردازنده های Media Tek با فرکانس کاری 1.2 گیگاهرتز می باشد. پردازش گرافیکی به PowerVR SGX531 سپرده شده و میزان حافظه پردازشی رم 1 گیگابایت در نظر گرفته شده است. میزان فضای موجود برای ذخیره سازی اطلاعات در Lenovo Ideapad A1000 معادل 16 گیگابایت بوده که به واسطه درگاه micro SD تا 32 گیگابایت قابل ارتقاست. امکان اتصال به شبکه های اینترنت محلی (Wi-Fi)، بلوتوث، GPS و میکرو USB از جمله کانال های ارتباطی این تبلت می باشند.
نرم افزار : A1000 میزبان نسخه 4.1.2 سیستم عامل اندروید از سری معروف Jelly Bean به همراه رابط کاربری اختصاصی Lenovo می باشد. هر چند این رابط کاربری یارای رقابت با تاچ ویز سامسونگ یا سنس اچ تی سی را ندارد اما وجودش در محصولی با این کلاس قیمت مزیت محسوب می شود. چیزی که از آن به عنوان رابط کاربری یاد می کنیم مجموعه ای از ویجت هاست تا یک UI به معنای مرسوم آن. همچنین سازنده زحمت نصب هیچ اپلیکیشن خاصی را به خود نداده و تنها برنامه های پیش فرض اندروید بر روی Lenovo Ideapad A100 قرار داده شده اند. با توجه به سخت افزار موجود کاربری نسبتا روانی بر روی این دستگاه وجود دارد اما ویجت های قرار داده شده فرامین را با تاخیر کمی اجرا می نمایند. پس از اگر قصد استفاده از آنها را دارید باید اندکی صبر نیز خرج کنید.
دوربین و باتری : پس از اسلات اتصال سیم کارت، دومین المان اصلی که در A1000 غایب است دوربین دستگاه می باشد و مجموعه دوربین های این تبلت تنها به وبکم قرار گرفته در بالای نمایشگر محدود می شود. دوربین دومA1000 از کیفیت قابل قبولی برخوردار است و برای کاربری های عمومی می توانید به عنوان یک ویژگی کارآمد روی آن حساب کنید. همچنین برای کاربری های داخلی تبلت می توانید از آن برای ثبت تصاویر کمک بگبرید اما باید بگوییم کیفیت تصاویر ثبت شده توسط این وبکم در نمایشگر کامپیوتر های شخصی ضعیف است. باتری در نظر گرفته شده برای این محصول دارای ظرفیت 3500 میلی آمپر ساعتی است و قادر به پشتیبانی از 7 ساعت کاربری مداوم می باشد. جمع بندی : بی شک همیشه تمامی آن چه در یک ابزار هوشمند وجود دارد مورد استفاده کاربر قرار نمی گیرد از این رو شاید افراد بسیاری، از پیشنهاد حذف برخی ویژگی های غیر ضروری و کاهش قیمت محصول استقبال نمایند. از سوی دیگر کمتر دیده می شود که قیمت پایین به بهانه ای برای پایین آوردن فاکتور های کیفی در میان تولیدکنندگان بدل نشده باشد. هر چند A1000 فاقد دوربین و امکان اتصال سیم کارت است اما از نظر کیفیت ساخت، کاملا از مدل های هم رده اش متمایز می باشد. نمایشگر اصلی ترین رابط بین مخاطب و ابزاری نظیر تبلت است پس اگر بیشتر اوقات، خودتان مخاطب اصلی هستید A1000 توقعات شما را برآورده خواهد کرد اما اگر اهل تماشای فیلم یا مرور وب با دوستان خود هستید آماده چالش باشید چرا که زاویه دید نمایشگر A1000 واقعا درد سر ساز است. سخت افزاری که A1000 میزبانی می کند برای کاربری های عمومی و نیمه سنگین مناسب بوده و با توجه به امکان ارتقا میزان حافظه پیش فرض، با مشکل کمبود فضا برای ذخیره سازی نیز مواجه نخواهید شد. تجربه اندروید به همراه ویجت های چالش برانگیز لنووو دیگر موردی است که با خرید A1000 در انتظار شما خواهد بود. در آخر اگر بر اساس برند بخواهیم نظر بدهیم بی شک لنووو یک سر و گردن بالاتر از دیگر رقبا خواهد ایستاد اما اگر بر اساس فاکتورهای مشترک قضاوت کنیم می توان به دور از جانب داری Lenovo Ideapad A100 را یک گزینه خرید مناسب در این کلاس قیمت معرفی کرد. در همین محدوده قیمت، مدل هایی مجهز به دوربین و قابلیت پشتیبانی سیم کارت نیز یافت می شود اما مسلما کیفیت نیز عاملی نیست که بتوان از کنار آن به سادگی گذر کرد.
قیمت مناسب کیفیت ساخت خوب سیستم عامل اندروید نسخه 4.1.2 Jelly Bean امکان اتصال کارت حافظه تا 32 گیگابایت